Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Traseele turistice de pe Tâmpa, curățate de arborii căzuți după ninsorile de la sfârșitul lui martie

Publicat: joi, 13 Mai 2021 , ora 11.55
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

Brașovenii se pot bucura, din nou, de traseele turistice de pe muntele Tâmpa. Angajații Serviciului Salvamont și ai Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt au reușit degajarea traseelor de arborii doborâți din cauza căderilor abundente de zăpadă din această primăvară.


În acest moment se circulă în condiții optime și pe traseele de pe versantul sudic - zona cea mai grav afectată - respectiv traseul marcat cu triunghi albastru, și traseul dinspre Răcădău spre Șaua Tâmpei.


De asemenea, și majoritatea traseelor care fac legătură dintre Șaua Tâmpei sau Pietrele lui Solomon cu Poiana Brașov au fost degajate. Mai sunt câțiva pe traseul șaua Tâmpei - Valea cu Apă - Poiana Brașov, dar și pe traseele care pleacă de La Iepure spre Crucurul Mare și spre Șaua Tâmpei. Toți arborii sunt marcați, iar Regia Păduriloor urmează să îi extragă.


Conform inventarului realizat, 90% dintre arborii căzuți sunt din specia pin negru. Restul sunt din speciile paltin, frasin, mojdrean, fag, carpen.


Adina Chirvasă