Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Dr. Valeriu Gheorghiță va ajuta la vaccinarea turiștilor, la Castelul Bran

Publicat: joi, 13 Mai 2021 , ora 20.17
Sursa foto: gov.ro.
Sursa foto: gov.ro.

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva virusului Covid-19 la nivel național, dr. Valeriu Gheorghiță, va fi prezent sâmbătă, în jurul orei 10.00, la Castelul Bran, pentru a ajuta echipele mobile la vaccinarea turiștilor și a localnicilor care își doresc imunizarea.


Amintim că la acest obiectiv turistic din județul Brașov, săptămâna trecută, a fost demarat un maraton de vaccinare fără programare.


Weekendul trecut s-au vaccinat la Castelul Bran peste 250 de persoane, printre care circa 20 de turiști străini: spanioli, italieni, germani, doi americani cu rezidență în România și un mexican cu rezidență în Germania.


“La castel avem un singur flux, iar asta înseamnă că noi, legal, nu putem depăși administrarea a 96 de doze pe zi. Prin urmare, obiectivul nostru este să ridicăm nivelul de conștientizare și dorința populației de a se vaccina - nu neapărat aici, ci oriunde în țară”, a spus directorul Castelului Bran, Alexandru Prișcu.

Vestea s-a dus repede în lume, astfel că nu puțini cetățeni străini și-au exprimat dorința de a se vaccina la acest obiectiv turistic, însă nu oricine poate fi imunizat în România.


„Îmi vin zilnic mesaje de la cetățeni străini care vor să se vaccineze aici, dar autoritatea care coordonează Campania de vaccinare la nivel național a emis o înștiințare prin care maratoanele de vaccinare pot accepta cetățeni străini intracomunitari - cu cetățenie într-unul din statele membre UE sau, evident, cetățeni străini extracomunitari, cu drept de ședere în România”, a adăugat Alexandru Prișcu.


Campania de vaccinare la Castelul Bran se derulează pe tot parcursul lunii mai, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Camelia Vlad