ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Aproape 134.000 de persoane imunizate anticovid, la Brașov. Peste 3.600 de brașoveni au fost vaccinați la locul de muncă

Publicat: luni, 17 Mai 2021 , ora 18.22
Sursa foto: Facebook / Instituția Prefectului Județului Brașov
Sursa foto: Facebook / Instituția Prefectului Județului Brașov

De la debutul campaniei de vaccinare (decembrie 2020), la Brașov au fost vaccinate aproape 134.000 de persoane, dintre care circa 89.000 au imunizare completă prin administrarea rapelului.

Potrivit datelor centralizate de DSP, până astăzi au fost distribuite centrelor de vaccinare, echipelor mobile și medicilor de familie din județ aproape 237.000 de doze de vaccin de la 4 companii: Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Johnson&Johnson.

Totodată, peste 3.600 de persoane din Brașov au fost vaccinate împotriva Covid-19 de echipele mobile de vaccinare care s-au deplasat la locurile lor de muncă, respectiv la sediile a 75 de firme, a anunțat DSP Brașov.

În această săptămână, va începe vaccinarea în cadrul a încă 5 companii cu peste 100 de angajați fiecare.

Potrivit sursei citate, la maratonul de vaccinare organizat duminică în municipiul Brașov au fost vaccinate 540 de persoane, iar la Castelul Bran au fost vaccinate 254 de persoane în tot weekendul (de vineri până duminică).

În plus, toată săptămâna trecută, în județ au acționat 2 echipe mobile pentru vacinarea persoanelor din centrele rezidențiale și din centrele de dializă, a persoanelor nedeplasabile și a celor fără adăpost. Astfel au fost vaccinate alte 120 de persoane.

Pe de altă parte, 27 de medici de familie din județ au început activitatea de vaccinare în cabinetele lor, ocazie cu care au fost imunizate deja peste 470 de persoane. Acestea din urmă au fost cu vaccinate cu serul Johnson&Johnson, care se administrează într-o singură doză.



Camelia Vlad