Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Aproape 500 de persoane vaccinate la Aeroportul Internațional Brașov. Maraton de vaccinare anulat la Patinoarul Olimpia

Publicat: luni, 24 Mai 2021 , ora 16.23
foto: CJ Brașov
foto: CJ Brașov

Mai puțin de 500 de persoane s-au vaccinat în weekend, la Aeroportul Internațional Brașov. Cei mai mulți au venit cu mașinile personale, fiind imunizați în sistem drive-through, în zona de îmbarcare-debarcare a aeroportului. Brașovenii care au venit cu autobuzul RAT și cei care au ales ca mijloc de transport motocicleta sau bicicleta, au fost vaccinați în sala de așteptare a Terminalului.

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea a declarat: "Consider că evenimentul de la aeroport s-a bucurat de un real succes, ținând cont că s-au vaccinat 453 de persoane, ceea ce a însemnat 33% din numărul celor care s-au vaccinat în toate centrele de vaccinare de pe raza județului Brașov sâmbătă și duminică. Ne-am propus să încurajăm procesul de vaccinare, dar și să le oferim brașovenilor posibilitatea de vedea la fața locului în ce stadiu am ajuns cu lucrările la cea mai așteptată investiție din județul Brașov. Ne-am fi dorit să avem mai mulți brașoveni imunizați, pentru că doar prin vaccinare avem garanția revenirii la normalitate, însă sperăm să mai organizăm astfel de maratoane în perioada următoare".

Deși așteptările erau mult mai mari din partea autorităților în momentul organizării maratonului de vaccinare cu titlul "Decolăm spre normalitate", de circa 2.000 de persoane, autoritățile s-au declarat totuși mulțumite de prezența la vaccinare la primul eveniment de tip drive-thru din Brașov.

Directorul DSP Brașov, dr. Andrea Neculau a precizat: "Ce s-a întâmplat la aeroport a fost un eveniment frumos, cu multă efervescență, cu echipe tinere dornice să sprijine acțiunea de vaccinare, Am avut 453 de persoane vaccinate și consider că este un număr bun raportat la intenția de vaccinare destul de redusă din această perioadă care se înregistrează în toată țara"

În weekendul care a trecut era programat și un maraton de vaccinare la Patinoarul Olimpia, însă acțiunea a fost anulată.

"Maratonul de la patinoar nu s-a mai organizat pentru că nu era necesar să fie în competiție două evenimente. De asemenea, s-a luat în considerare că, dacă nu este momentan funcțional, nu mai era un element de atracție", a adăugat dr. Andrea Neculau:

Din totalul de 1.370 de prime doze de vaccin administrate la nivelul județului Brașov în weekendul trecut, o treime a fost utilizată la Aeroport, potrivit autorităților. Următoarele maratoane vor fi organizate la Bazinul Olimpic și la locul de joacă din Centrul Civic.

 

Peste 4.300 de angajați s-au vaccinat antiCovid la locul de muncă

 

4.320 de angajați din cadrul a 82 de agenți economici din județul Brașov au fost imunizate împotriva Covid-19 de către echipele mobile de vaccinare, chiar la locurile lor de muncă, potrivit datelor centralizate de DSP Brașov. În această săptămână va începe vaccinarea în cadrul a încă 5 companii cu peste 100 de angajați fiecare.

Sursa citată a adăugat că 35 de medici de familie din județul Brașov au vaccinat circa 1.000 de persoane.

În plus, în intervalul 17-24 mai, în județ au acționat 3 echipe mobile pentru vacinarea persoanelor din centrele rezidențiale și din centrele de dializă, a persoanelor nedeplasabile și a celor fără adăpost. Aceste echipe, formate din 3 medici, 6 asistenți și 2 registratori, au efectuat 8 misiuni, în cursul cărora au vaccinat 97 de persoane.

Aproape 140.000 de persoane vaccinate antiCovid la Brașov din decembrie până în prezent

Aproape 140.000 de persoane au fost vaccinate în județul Brașov, de la începutul campaniei (decembrie 2020) până în prezent. Dintre acestea, aproape 107.000 au făcut și rapel, iar peste 1.200 s-au imunizat cu serul care se administrează în doză unică. Numărul cazurilor totale de reacții adverse post-vaccinale raportate este de 143, dintre care două severe, au menționat autoritățile sanitare.

Potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică, până astăzi au fost distribuite centrelor de vaccinare, echipelor mobile și medicilor de familie din județ peste 267.000 de doze de la 4 companii: Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Johnson&Johnson.

Camelia Vlad