Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Expoziție despre campionii României la Jocurile Olimpice, în Casa Sfatului

Publicat: luni, 24 Mai 2021 , ora 18.12
Sursa foto: Arhiva
Sursa foto: Arhiva

Medalii, diplome, dar și alte obiecte personale ce au aparținut unor campioni români, la Jocurile Olimpice, le veți vedea într-o expoziție, la începutul lunii iunie, la Casa Sfatului, după cum a anunțat directorul Muzeului Județean de Istorie, Nicolae Pepene.

"Vom inaugural în această tematică a patrimonilui sportive o expoziție despre România și campionii ei la Jocurile Olimpice, o expoziție realizată în colaborare cu Muzeul Sportului, Ministerul Tineretului și Sportului, Asociația Escu și mulți iubitori și colecționari de obiecte sportive, mai ales piese personale și medalii ale unor mari campioni olimpici ai țării", a precizat Pepene.

Până la sfârșitul verii, însă, Brașovul ar putea avea și primul Muzeu al Sportului și Turismului Montan. Este în pregătire, la Olimpia, iar cei care au acasă însemne ale echipelor de altădată, din Brașov, pot contribui la zestrea primei colecții. Pentru mai multe detalii, cei interesați pot accesa pagina brasovistorie.ro sau pot intra pe pagina de facebook dedicate.

Adina Chirvasă, Camelia Vlad