Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Bugetul pentru doua etapă a programului ''Rabla pentru electrocasnice'', epuizat în 35 de minute

Publicat: sâmbătă, 5 Iunie 2021 , ora 9.54
Sursa foto: Facebook AFM
Sursa foto: Facebook AFM

"În primele 35 de minute de la deschiderea etapei de selecție a voucherelor pentru televizoare, laptopuri și tablete, bugetul de 30 de milioane lei a fost epuizat. Voucherele generate în această etapă vor fi activate luni, 7 iunie 2021, după parcurgerea etapelor interne de avizare", au transmis reprezentanții AFM.

Etapa secundă a programului guvernamental "Rabla pentru electrocasnice" a demarat vineri, la ora 10:00, iar cu această ocazie au fost generate vouchere pentru televizoare, laptopuri și tablete.

Conform AFM, pentru a cumpăra un televizor nou se poate preda un echipament uzat din aceeași categorie, în timp ce pentru laptopuri și tablete se poate preda la schimb fie un echipament de tip calculator personal, compus din unitate centrală și monitor, fie un alt echipament inclus în program, cu excepția laptopurilor și tabletelor vechi.

Sumele aferente fiecărui echipament sunt: 400 de lei pentru televizoare având cel puțin noua clasă energetică E, 500 de lei pentru laptopuri și 300 de lei pentru tablete.

În etapa anterioară a programului, din voucherele aprobate, până în prezent, au fost utilizate 34.000, arată datele Fondului pentru Mediu. Prima etapă a fost dedicată achiziționării de mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și frigidere/congelatoare. Voucherele generate în prima etapă expiră în data de 8 iunie 2021.

Programul "Rabla pentru electrocasnice" - sesiunea 2021 a debutat pe data de 14 mai, cu perioada de înscriere a persoanelor fizice, timp de o săptămână.

La sesiunea din acest an, modalitatea de accesare a programului a fost revizuită, astfel încât persoanele fizice să poată beneficia de oportunitatea de a se înscrie și de a obține unul sau mai multe vouchere.

AGERPRES

Radio Romania Brașov FM