Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Gropi de gunoi improvizate, în cartierul Bartolomeu

Publicat: marți, 8 Iunie 2021 , ora 14.20
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Mai mulți brașoveni din Bartolomeu se plâng de faptul că în cartier au apărut gropi de gunoi improvizate, iar autoritățile nu iau măsuri.


Un locatar de pe strada Lanurilor, de pildă, spune că un astfel de depozit de deșeuri a apărut în zonă de mai bine de doi, timp în care cei din cartier au aruncat acolo, în mod constant, tot felul de gunoaie și nimeni nu a luat nicio măsură.


Situația este cu atât mai gravă cu cât, o dată cu încălzirea vremii, mirosurile sunt greu de suportat.


Groapa asta a apărut în urmă cu doi ani, când localnicii de la noi din cartier au început să aducă aici gunoaiele cu căruțe, cu cărucioare, etc. și mă chinui de vreo doi ani să astup groapa și nu reușesc. Am făcut sesizare la poliție, la Primărie, și nu m-a băgat nimeni în seamă”, a spus brașoveanul care locuiește pe strada Lanurilor.


Sesizat de reporterul Radio România Brașov FM, șeful Gărzii de Mediu Brașov, Mircea Paraschiv spune că cei responsabili vor fi aspru sancționați.


În cazul în care nu se iau măsuri și, cum este în cazul de față, a unei situații evidente, Garda de Mediu va localiza aceste probleme și va notifica Primăria sau responsabilii terenurilor pentru salubrizarea zonei respective și, bineînțeles, și sancțiunile aferente unei astfel de situații”, a spus șeful Gărzii de Mediu Brașov, Mircea Paraschiv.


În cartierul Bartolomeu Nord sunt două astfel de gropi de gunoi improvizate, una pe Lanurilor, iar alta pe strada Dragoș Vodă. Ambele amplasamente sunt curățate periodic de către firmele de salubritate, însă se umplu din nou de gunoaie, în scurt timp. 

Sorin Țârcă