ACUM:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Urmează:
20.00
Radiojurnal
Apoi:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Peste 2 milioane de lei, prejudiciul adus Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură de niște fermieri brașoveni

Publicat: miercuri, 9 Iunie 2021 , ora 9.59
Sursa foto: romaniaregional.ro
Sursa foto: romaniaregional.ro

Pocurorii DNA Brașov au trimis în judecată 2 fermieri brașoveni care ar fi prejudiciat APIA cu peste 2 milioane de lei, prin folosirea de documente și declarații false pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.


Printre altele, potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada 2010 – 2018, cele două persoane ar fi depus la APIA mai multe documente cu conținut nereal pentru a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică, pentru suprafețe de teren pe care nu le dețineau în realitate. Astfel, ar fi reușit să obțină fonduri nerambursabile de 2.067.009 lei, sumă cu care APIA s-a constituit parte civilă în cauză.


Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Brașov cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.


Radio România Brașov FM