Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Zoo Brașov, tot mai „verde”

Publicat: joi, 10 Iunie 2021 , ora 10.21
Sursa foto: Facebook / Zoo Brașov
Sursa foto: Facebook / Zoo Brașov

Panouri fotovoltaice, sistem modern de iluminat și chiar un sistem de captare a apelor. Vor fi o realitate la Grădina Zoologică Brașov, singura cu astfel de sisteme din țară, ce o vor ajuta să fie cât mai independentă din punct de vedere energetic și al consumului de apă.

Asta și pentru că, în acest an, conducerea Parculului Zoo vrea să aducă foci, lei de mare și pinguini. În perioda următoare, conducerea Zoo Brașov va lansa un studio de fezabilitate, ce va determina și valoarea viitoarei investiții. Panourile ce vor asigura energia ar putea fi puse inclusiv pe gard.



„Vom avea un consum foarte mare pentru sistemele de filtrare la noul spațiu pentru foci, lei de mare și pinguini. Vrem să ne captăm energia și să devenim cât mai mult independenți din punct de vedere energetic, pe toate zonele unde se va putea și de unde va reieși din acest studiu - pe clădirea unde sunt birourile și spitalul, pe clădirea exotică, pe zona de gard exterior. În acest studiu pe care vrem să îl facem am cuprins și partea de iluminat exterior și interior”, a spus managerul Zoo Brașov, Alin Pânzaru.


Sistemul de iluminat va fi cu senzori, ce vor crește intensitatea luminii, atunci când detectează mișcare. Pe de altă parte, sistemul de captare a apelor de suprafață va asigura apa necesară animalelor pe tot parcursul anului.


Vrem să devenim independenți, oarecum, și pe partea de apă și să o putem folosi în toate țarcurile - animalele să poată avea la dispoziție apă în tot timpul anului, fără a fi nevoie ca îngrijitorii să vină să dea drumul sau să schimbe - să facem ceva amenajări de mici râuri care să fie la dispoziția animalelor pe tot parcursul anului”, a adăugat Alin Pânzaru.



În prezent, lucrările pentru amenajarea spațiului unde vor fi focile și pinguinii sunt pe ultima sută de metri.


Conducerea Zoo Brașov estimează că, dacă lucrurile se derulează fără probleme, până în septembrie, animalele marine vor fi aduse la Brașov. Vor putea fi văzute, mai apoi, de public, după ce vor ieși din carantină.

Adina Chirvasă