ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Pasaj hobanat, pasaj subteran sau alternative de mobilitate verzi? Tot comunitatea va decide, dar și Planul de Mobilitate Urbană Durabilă va da o direcție

Publicat: vineri, 11 Iunie 2021 , ora 14.56
Sursa foto: Facebook / Allen Coliban
Sursa foto: Facebook / Allen Coliban

Vrem sau nu podul hobanat dintre Bulevarduil Gării și zona Coresi a fost tema dezbaterii publice organizată, joi, de municipalitate.


O dezbatere în care au răspuns la întrebări reprezentanții municipalității, ai Serviciului Investiții din primărie și proiectantul pasajului și în care participanții au susținut că ar fi fost studiate prea puțin soluțiile alternative.



Potrivit studiului de fezabilitate, devizul rezultat al lucrării este de peste 50 de milioane de euro, iar investiția ar urma să fie susținută din bugetul local, acest proiect nefiind eligibil pentru obținerea unei finanțări nerambursabile, după cum a spus primarul Municipiului Brașov, Allen Coliban.


“Suntem departe de momentul în care să discutăm despre construirea sa, pentru că valoarea rezultată în urma studiului de fezabilitate este foarte mare, valoare pentru care nu există la ora actuală surse de finanțare. Dacă din punct de vedere al oportunității se va ajunge la concluzia că e nevoie de acest pasaj, va trebui să gândim un mod de a-l susține pe parcursul mai multor ani. Ce este important este că avem aceste date studiate și putem să ne uitam la actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă care va avea loc în lunile următoare, astfel încât să spunem dacă în condițiile actuale avem nevoie de acest pasaj sau nu”, a spus primarul Allen Coliban.


Pe de altă parte, proiectantul a prezentat, în cadrul dezbaterii 5 scenarii de poduri, cel mai detaliat fiind scenariul al treilea, o lucrare de traversare a liniilor alcătuită din podul hobanat și rampele de acces dispuse în aliniament.

Adina Chirvasă