Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

9,5 milioane lei, prin rectificare, pentru Rial

Publicat: marți, 15 Iunie 2021 , ora 9.18
Sursa foto: romaniaregional.ro
Sursa foto: romaniaregional.ro

9,5 milioane de lei va primi, de la bugetul local, RIAL-ul, societate aflată în subordinea Consiliului Local, a cărei situație au prezentat-o, săptămâna trecută, noul director, Sorin Jula, și primarul municipiului Brașov, Allen Coliban.


Alocarea va fi dezbătută în ședința de plen din 17 iunie și e menită să acopere datoriile înregistrate de societate și să dea un capital de lucru pentru continuarea activității.


Reamintim că directorul Sorin Jula preciza, recent, că pierderile societății depășesc 7,5 milioane lei, iar necesarul de investiții și capital s-ar ridica la peste 2,5 milioane lei. Acum, potrivit proiectului de hotărâre, pierderile sunt de aproximaativ 5 milioane lei. Din cauza acestora, salariații au primit salariile fără anumite beneficii, iar cheltuielile au fost reduse și pe partea de contracte de muncă.


Practic, doar aproximativ o treime dintre mucitori ar urma să aibă contract pe 8 ore, iar restul, inclusive de la administrative, pe 4 ore.

Adina Chirvasă