ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Elevii, optimiști după proba de limba și literatura română de la Evaluare (AUDIO)

Publicat: marți, 22 Iunie 2021 , ora 13.56
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă
Elevii se așteaptă la note bune și foarte bune

Au respirat ușurați. La prima probă de la Evaluarea Națională, la limba și literatura română, elevii spun că au primit subiecte chiar mai ușoare decât la testele de antrenament (audio atașat).


Dacă emoțiile elevilor s-au risipit imediat după ce au primit subiectele, părinții au trăit din plin primul examen al copiilor lor. Timp de 2 ore, în fața școlilor.



În Brașov, peste 3600 de elevi au susținut, astăzi, prima probă scrisă de la Evaluarea Națională. 150 de copii dintre cei înscriși au lipsit. Nu au fost semnalate incidente și nici un candidat nu a fost eliminat din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă.


"Subiectele și baremele de corectare pentru proba de limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație pe site-ul subiecte.edu.ro, după ora 15.00", a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov, Valentin Bucur.


Următoarea probă va avea loc joi, 24 iunie, la Matematică, iar ultima probă, la Limba și literatura maternă, va fi susținută vineri, 25 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maghiară sau germană. Primele rezultate vor fi comunicate în data 29 iunie, iar cei nemulțumiți pot face contestații în 29 și 30 iunie.


Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 4 iulie.


Adina Chirvasă