ACUM:
21.00
Rockada de seară
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Criteriile pentru repartizarea locuințelor sociale, în dezbatere publică. Deja, municipalitatea sprijină și 2 brașoveni cu plata chiriei

Publicat: marți, 13 Iulie 2021 , ora 13.53
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Numărul membrilor familiei sau familie monoparentală, persoane încadrate cu grad de handicap, fără mașină și să nu mai fi primit vreodată o locuință socială. Sunt câteva dintre criteriile de departajare pe care le-ar pute aplica municipalitatea, în cazul unor punctaje egale la solicitarea de locuințe sociale.


Criteriile, punctajele și norma locativă se regăsesc într-un proiect lansat, astăzi, de municipalitate, în dezbatere publică, pe site-ul brasovcity.ro. Cei care doresc, pot trimite propuneri până în 23 aprilie.


Brașovenii cu venituri mici, care nu primesc locuință socială și nu își permit o chirie, pot fi sprijiniți de municipalitate cu o subvenție cuprinsă între 900 și 1400 de lei pe lună. Deja, 2 brașoveni cu dificultăți primesc această coplată.

„Invităm brașovenii să vină cu propuneri privind modificarea acestora. De asemenea, le reamintim celor cărora nu li s-a acordat locuință socială dar se încadrează în criterii, că pot beneficia de ajutor la plata chiriei. Avem deja primele dosare care au fost aprobate în acest sens și invităm brașovenii, în continuare, să depună aceste dosare” a spus viceprimarul municipiul Brașov, Flavia Boghiu.

Unul dintre brașovenii sprijiniți cu plata chiriei primește 884 de lei, al doilea – 800 de lei.

Pentru a beneficia de acest sprijin, solicitantul trebuie să îndeplinească anumite condiții, dar și să îndeplinească anumite obligații. De exemplu, să își plătească utilitățile. Dacă nu au un loc de muncă, trebuie să se înscrie la AJOFM. Dacă în 3 luni nu se angajează, va face muncă în folosul comunității, 40 de ore pe săptămână.

Adina Chirvasă