Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Peste 300 de candidați înscriși pentru a susține, miercuri, examenul de Definitivare în învățământ

Publicat: marți, 13 Iulie 2021 , ora 13.55
Sursa foto: arhivă / Radio România Actualități
Sursa foto: arhivă / Radio România Actualități

327 de candidați sunt înscriși pentru a susține, miercuri, proba scrisă a examenului de Definitivare în învățământ.


Aceștia au fișe valide, pentru că, pe lângă ei, mai sunt și 24 de candidați care s-au înscris, dar au fișe invalide.


Examenul scris va fi susținut în două centre: Colegiul Național Johannesc Honterus și Colegiul Național Andrei Șaguna.


Examenul poate fi susținut de cadrele didactice care au cel puțin un an vechime în învățământ și este obligatoriu pentru obținerea gradelor didactice.


Candidații vor putea intra în săli până la orele 8.00. Subiectele le vor primi la orele 9, după care au 4 ore la dispoziție să le rezolve.


Examenul va fi susținut în aceleași condiții impuse de contextul pandemic, cu distanțare și masca de protecție pe nas și gură. Cei care doresc acest lucru, se pot retrage din examen, cerând anularea lucrării. Retragerea se poate face după cel puțin o oră, dar nu mai mult de 3 ore de la primirea subiectelor.


Pentru promovarea examenului, candidatul trebuie să obțină minim 8, media care se calculează luând în considerare și notele de la inspecțile de specialitate, din timpul anului, precum și nota de pe portofoliu și nota la proba scrisă.


Rezultatele probei scrise vor fi afișate în 21 iulie. Cei nemulțumiți pot face contestații, în 21 și 22 iulie, iar rezultatele finale vor fi publicate în 28 iulie.


Concursul de definitivat reprezintă un examen de intrare și avansare în cariera didactică. Cadrelor didactice angajate cu contract de muncă pe o perioadă determinată, care au promovat examenul de definitivare în învățământ, li se poate asigura continuitatea pe postul didactic/catedra ocupat(ă), prin hotărârea consiliului de administrație din unitatea de învățământ respectivă.


Persoanele care nu promovează examenul de definitivare în învățământ, pot fi angajate numai pe perioadă determinată, cu statut de profesor debutant.

Adina Chirvasă