ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Amenzi pe Transfăgărășan din partea Protecției Consumatorilor

Publicat: marți, 13 Iulie 2021 , ora 21.07
foto: Radio România Brașov FM
foto: Radio România Brașov FM

Zona Transfăgărășan - Bâlea Lac a fost vizitată, marți, 13 iulie, de comisarii Protecției Consumatorilor, nu în scop turistic, ci pentru verificări. Acțiunea s-a încheiat cu aplicarea a 9 amenzi contravenționale, în valoare de 49.000 lei și 2 avertismente.

Totodată, a fost oprită definitiv de la comercializare și retrasă din circuitul consumului uman cantitatea de circa o jumătate de tonă de produse alimentare, în valoare de aproximativ 21.000 de lei, de la mai mulți operatori economici. Cu ocazia acestui control, echipa mixtă, formată din comisari din județele Brașov, Alba și Sibiu, a descoperit mai multe nereguli. Printre acestea, utilizarea ca materie primă a unor produse alimentare cu data limită de consum depășită, expunerea la vânzare a produselor alimentare la temperaturi de peste 30 grade C, prepararea unor produse alimentare în condiții improprii sau servicii deficitare de primire turistică și cazare.

"Mai mulți agenți economici se află încă în verificările noastre, controlul la aceștia nu s-a încheiat, pentru că nu ne-au putut prezenta toate documentele la fața locului. Dar discutăm despre deficiențe în zona de cazare la cameră și în baie, despre informări incorecte, despre tarife neafișate, despre lenjerii neconforme... Sunt mai multe lucruri, în neconcordanță cu imaginile și informațiile transmise de ei pe internet. Acestea difereau la fața locului față de ceea ce transmiteau consumatorilor", a precizat șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului - Regiunea Centru Brașov, Sorin Susanu.

Controalele vor continua în această zonă montană, a anunțat Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, care a demarat în ultima perioadă o amplă campanie de verificare a stațiunilor turistice, atât montane, cât și de pe litoral, cu mare aflux de turiști. Aceste acțiuni vin în sprijinul turiștilor, pentru a avea siguranța că operatorii economici le respectă drepturile de consumatori, astfel încât să aibă vacanța pe care și-o doresc oriunde, în țara noastră.

Camelia Vlad