Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Peste 1000 de candidați, înscriși pentru a susține, miercuri, examenul de titularizare, la Brașov

Publicat: luni, 19 Iulie 2021 , ora 13.24
Sursa foto: arhivă / Radio România Actualități / georgebaritiu.ro
Sursa foto: arhivă / Radio România Actualități / georgebaritiu.ro
1040 de candidați sunt înscriși, la Brașov, pentru a susține, miercuri, 21 iulie, proba scrisă pentru ocuparea posturilor vacante sau rezervate din învățământul preuniversitar.


Examenul de Titularizare în învățământ, așa cum e el cunoscut, va avea loc, la Brașov, în 4 centre de examen, respectiv Școala 30, Școala 13, Colegiul Tehnic Mircea Cristea și Colegiul Nicolae Titulescu.


Sunt 280 de candidați înscriși pentru posturile de educatoare, iar alți 125, pentru posturile de învățătoare. De asemenea, mulți candidați sunt și pentru catedrele de limba și literatura română, și pentru cele de educație fizică și sport.


În total, în județul Brașov, sunt doar 181 de posturi cu angajare pe perioadă nedeterminată (titularizabile). Pe lângă acestea, mai sunt și 538 de locuri cu angajare pe perioadă determinată (vacante pentru o perioadă între 1 și 3 ani), plus 1224 de fracții de normă, care, combinate, pot forma catedre întregi.


Titularizarea este examenul de angajare pe perioadă nedeterminată în sistemul de învățământ preuniversitar. Cu două condiții. Candidatul trebuie să ia minim 7 la examen, dar și să existe catedră vacantă (pe perioadă nedeterminată).


Pentru angajarea pe perioadă determinată, respectiv, suplinire, candidații trebuie să obțină minimum nota 5.

Adina Chirvasă