Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Consiliere psihologică și fizioterapie, decontate prin sistemul de asigurări de sănătate pentru pacienții cu Covid-19

Publicat: marți, 20 Iulie 2021 , ora 16.34
Sursa foto: arhivă / Radio România Actualități
Sursa foto: arhivă / Radio România Actualități

Pacienții cu afecțiuni post infecție SARS-CoV-2 pot beneficia de fizioterapie, consiliere psihologică și psihoterapie, la recomandarea medicilor din specialitățile clinice cardiologie și pneumologie.


În acest context, medicul de familie va elibera un bilet de trimitere pentru o consultație la un medic de specialitate cardiolog sau pneumolog pentru pacientul care, după infecția cu SARS-Cov-2, prezintă simptomele unei afecțiuni la nivel cardiac sau pulmonar. În cadrul consultației furnizate de medicul specialist, acesta poate recomanda, în funcție de specificul afecțiunilor diagnosticate, servicii de fizioterapie, conform unui plan recomandat de medicul de medicină fizică și de reabilitare, prin scrisoare medicală, și/sau servicii psihologice, care constau în consiliere psihologică și psihoterapie”, a spus directorul Casei Județene de Asigurări de sănătate Brașov, Ancuța Daisa.


Serviciile acordate pacienților cu afecțiuni post infecție COVID – 19 sunt decontate în sistemul de asigurări de sănătate cu condiția ca medicii care le acordă să își desfășoare activitatea în clinici aflate în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate, a specificat Ancuța Daisa.

Camelia Vlad