Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

9 candidați cu 10 în examenul de Definitivat, dar 8 au media 10

Publicat: miercuri, 21 Iulie 2021 , ora 12.07
Sursa foto: arhivă / Radio România Actualități / georgebaritiu.ro
Sursa foto: arhivă / Radio România Actualități / georgebaritiu.ro

9 dascăli din Brașov au obținut nota 10 la proba scrisă a examenului de Definitivat, dar 8 se vor definitiva cu media 10. Asta pentru că media este formată și din nota pe portofoliu, plus inspecțiile la clasă.

Rezultatele au fost afișate, miercuri, pe definitivat.edu.ro.

La polul opus, 2 candidați nu au reușit să treacă de pragul notei 2 la proba scrisă.

Pentru examenul de Definitivat, județul are o rată de promovare de 71,8%, adică are peste 220 de dascăli promovați, și este pe locul 5 în țară, după numărul de note de 10. în topul județelor cu multe note de 10 la proba scrisă, după București (27), Cluj (15), Iași (14) și Constanța (11).


Cei nemulțumiți de rezultate pot face contestații, și joi, iar rezultatele finale vor fi publicate în 28 iulie.


Definitivatul poate fi susținut de cadrele didactice care au cel puțin un an vechime în învățământ și este obligatoriu pentru obținerea gradelor didactice. Pentru promovare, candidatul trebuie să obțină minim media 8. Persoanele care nu promovează examenul pot fi angajate numai pe perioadă determinată, cu statut de profesor debutant.

Adina Chirvasă