Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Timpul le-a lipsit candidaților de la Titularizare (AUDIO)

Publicat: joi, 22 Iulie 2021 , ora 0.52
Sursa foto: arhivă / Radio România Actualități / georgebaritiu.ro
Sursa foto: arhivă / Radio România Actualități / georgebaritiu.ro
Dacă mulți s-au plâns de timpul insuficient, indiferent de disciplină, despre dificultatea subiectelor, părerile au fost împărțite

Candidații înscriși la Brașov, la concursul de Titularizare, s-au plâns de timpul mult prea scurt, în raport cu cerințele.


Miercuri a avut loc proba scrisă a concursului de angajare în învățământului preuniversitar. Prezenți, din cei peste 1000 înscriși, au fost aproape 800 de candidați. Eliminat din examen a fost un singur candidat.


Miza concursului o reprezintă cele 173 de posturi cu angajare pe perioadă nedeterminată (titularizabile), dar, pe lângă acestea, mai sunt și peste 530 de locuri cu angajare pe perioadă determinată, plus peste 1200 de fracții de normă, care, combinate, pot forma catedre întregi.


Primele rezultate vor fi afișate în 27 iulie, iar în august sunt ședințele de repartizare a posturilor.


Titularizarea este examenul de angajare pe perioadă nedeterminată în sistemul de învățământ preuniversitar. Cu două condiții. Candidatul trebuie să ia minim 7 la examen, dar și să existe catedră vacantă (pe perioadă nedeterminată).


Pentru angajarea pe perioadă determinată, respectiv, suplinire, candidații trebuie să obțină minimum nota 5.

Adina Chirvasă