Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ce spun brașovenii despre vaccinarea anti Covid a copiilor la școală

Publicat: joi, 5 August 2021 , ora 16.57
Sursa foto: arhivă / Radio România Actualități
Sursa foto: arhivă / Radio România Actualități

Ministrul Sănătății ia în calcul ca, din toamnă, o dată cu reînceperea școlii, copiii de peste 12 ani să fie vaccinați anti-Covid chiar în unitățile școlare.

Oficialul a precizat că, acolo unde va fi posbil, vor fi amenajate cabinete de vaccinare în școli. De asemenea, vor fi reluate și testările anti-Covid, pentru elevii care prezintă simptome.

Mare parte dintre brașoveni nu sunt încântați de acest anunț:

“Asta e o discriminare, nu o văd justificată. Cu testarea, da, nu am niciun fel de problemă, dar nu cu vaccinarea”, ne-a spus un brașovean.

“Nu văd sensul, încă sunt în teste, iar eu nu vreau copilul meu în teste. Nici cu testarea, mi se pare ceva foarte forțat”, a declarat o mamă din Brașov.

“Mi se pare un abuz, nu este posibil să ni se ceară obligatoriu un vaccin care este în experiment, este un abuz incredibil. Nici acele teste PCR nu sunt în regulă, dacă în fiecare săptămână ntroducem un bețigaș în  gâtul sau nasul copilului, se distruge acolo bariera protectoare. Nu sunt de acord nici cu asta, pentru că îi terminăm pe alte părți”, a adăugat o altă mamă.

Totuși, sunt și brașoveni care sunt de acord:

“Din moment ce i-am vaccinat pe amândoi, sigur că da, mi se pare absolut normal, dacă se vrea reîntoarcerea la școală. Noi suntem provaccinare”, ne-a spus o brașoveancă.

Potrivit datelor oficiale, până la începutul lunii august, au fost vaccinați peste 27.000 de copii din segmentul 12-15 ani și peste 141.000, din segmentul 16-19 ani, cu cel puțin o doză.

Adina Chirvasă