Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

BRAȘOV. Pălinca de banane din Carpații Meridionali i-ar putea aduce un dosar penal

Publicat: duminică, 8 August 2021 , ora 18.00
foto: Protecția Consumatorului Brașov
foto: Protecția Consumatorului Brașov

Pălinca de banane din Carpații Meridionali, de portocale de Codlea și din Muscat Otonel de pe Dealurile Râsnovului, comercializată în târg la Bran a atras atenția nu doar a turiștilor, ci și a organelor de control care au făcut mai multe verificări în zona turistică.

Șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului - Regiunea Centru Brașov, Sorin Susanu, a precizat: "Pe lângă comercializarea de produse alimentare ținute în condiții necorespunzătoare de către unii agenți economici, cu ocazia controlului în zona turistică Bran-Moieciu a fost identificat și un așa-zis producător local care vindea diferite produse din alcool pe ale căror etichete se menționa că sunt naturale sută la sută, că sunt realizate din diverse fructe printre care banane și portocale. Este foarte curios cum un producător local poate produce sute de litri de țuică și pălică din fructe exotice dezvoltate în zona Bran-Moieciu"

Pe lângă faptul că a rămas fără marfă, pentru că i-a fost oprită de la comercializare, vânzătorul s-ar putea alege și cu dosar penal.

"Sunt chestiuni care încalcă legislațția în vigoare, iar verificările în acest caz s-au realizat împreună cu alte instituții, respectiv Poliția județului Brașov și cu reprezentanții Regionalei Vamale (…) Comerciantul nu avea nici o formă legală pentru a putea produce băuturi alcoolice. Cercetările au fost preluate de instituțiile abilitate, deoarece producerea de alcool se realizează în condiții speciale și cu autorizări speciale", a declarat Susanu.

Cu ocazia controlului desfășurat zilele trecute în zona turistică Bran-Moieciu, comisarii de la Protecția Consumatorului au decoperit și alte nereguli, precum brânzeturi ținute în căldură și alimente alterate sau depozitate în condiții improprii. Ca urmare, au fost confiscate pentru a fi distruse peste 50 de kilograme de alimente și 30 de litri de băuturi. Valoarea totală a amenzilor aplicate depășește 25.000 de lei.

Citiți și

Amenzi și alimente retrase de la comercializare, în zona turistică Bran-Moieciu

Camelia Vlad