Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Râșnov, gazda competiției FIS Continental Cup la sărituri cu schiurile

Publicat: joi, 19 August 2021 , ora 13.56
foto: CJ Brașov
foto: CJ Brașov

Ca preambul la Grand Prix-ul din luna septembrie, județul Brașov și orașul Râșnov găzduiesc în acest weekend (21-22 august 2021) reuniuni ale Cupei Continentale masculine și feminine de sărituri cu schiurile.

"România, prin orașul-stațiune Râșnov, se află de ceva vreme în clubul select al celor doar vreo 15-20 țări care organizează astfel de competiții de nivel mondial și, de fiecare dată, cei mai buni săritori ai lumii spun că revin cu plăcere pe baza olimpică pentru sporturi de iarnă de pe Valea Cărbunării", a declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, în conferința de presă organizată astăzi pe această temă, alături de reprezentanții Federației Române de Schi Biatlon și ai Primăriei Râșnov.

Adrian Veștea a adăugat: "Vreau să felicit atât Federația Română de Schi și Biatlon, cât și Primăria Orașului Râșnov pentru perseverența de care dau dovadă, pentru faptul că, de fiecare dată, atât în perioada de vară, cât și în perioada de iarnă, avem evenimente importante desfășurate pe baza olimpică de la Râșnov",

Viceprimarul orașului Râșnov, Carmen Sandu: "Avem puse la dispoziție toate mijloacele de transport necesare, ne-am organizat în așa fel încây desfășurarea evenimentelor să nu aibă de suferit, cu atât mai mult cu cât trecem și o perioadă de pandemie, mai complicată, și sperăm și ne dorim din tot sufletul să încheiem cu bine aceste evenimente".

Secretarul general al Federației Române de Schi Biatlon, Puiu Gaspar: "Avem de această dată patru fete care pot concura - calificate în Cupa Continentală - și șase băieți, iar punctele pe care le vor face acești copii, pentru că încă sunt juniori, cu excepția Danei Haralambie, sunt convins că vor aduce un plus la zestrea de puncte a României și asta înseamnă o calificare cu cel puțin o fată și un băiat la Jocurile Olimpice de anul viitor, din februarie, de la Beijing",

Pe trambulina HS 97 vor evolua sportivi din 19 țări, înscrierile preliminare ajungând la circa 120 de săritori și săritoare cu schiurile din Europa, dar și din Japonia, China și Statele Unite.

Federația Română de Schi Biatlon, Consiliul Județean Brașov, cofinanțator la acest eveniment, precum și Primăria Orașului Râșnov, partener tradițional al Federației, au pus la punct toate detaliile pentru ca etapele de Cupă Continentală să se desfășoare în cele mai bune condiții, a precizat reprezentantul administrației județene.

Competițiile se vor desfășura după următorul program:

SÂMBĂTĂ - 21 august 2021

FEMININ

11:00 Antrenament oficial

12:00 Competiția feminină

Festivitatea de premiere

MASCULIN

14:00 Antrenamentul oficial

15:30 Competiția masculină

Festivitatea de premiere

DUMINICĂ - 22 august 2021

FEMININ

10:00 Săritura de probă

11:00 Competiția feminină

Festivitatea de premiere

MASCULIN

13.00 Săritura de probă

14.00 Competiția masculină

Festivitatea de premiere

Întregul eveniment se va desfășura cu respectarea măsurilor sanitare impuse de autorități, limitându-se contactele fizice.

Sorin Țârcă