Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Biciclete noi pentru brașoveni cu vouchere de la Primăria Brașov

Publicat: marți, 7 Septembrie 2021 , ora 20.36
foto: Arhiva Radio România Brașov FM
foto: Arhiva Radio România Brașov FM

Consilierul local PSD Brașov Lucian Pătrașcu propune municipalității proiectul "Biciclete pentru brașoveni". Acesta se referă la acordarea de vouchere în valoare de 500 de lei fiecare, celor care vor să își cumpere o bicicletă nouă.

"Este un proiect prin care dorim să acordăm 1.000 de vouchere brașovenilor, în fiecare an. Fiecare voucher va avea o valoare de 500 de lei, cu care brașovenii să-și poată achiziționa câte o bicicletă clasică, simplă, nu bicicletă sau trotinetă electrică. Astfel, brașovenii pot face mai multă mișcare în oraș. Din păcate, după cum știm cu toții, Brașovul ocupă un loc fruntaș în Europa și locul trei în România la poluare. Consider că este necesar orice proiect care ține de mediu și pentru combaterea poluării în Brașov", a argumentat Pătrașcu.

Potrivit consilierului local social-democrat, înscrierile pentru participarea la acest program se vor face online pe platforma primăriei și se vor da pe principiul "primul venit, primul servit", cu respectarea tuturor condițiilor de participare.

Pătrașcu a adăugat: "Criteriile de acordare nu ar trebui să fie complicate. Cei care vor acesa vouchere trebuie să aibă domiciliul în Brașov, să aibă vârsta de peste 18 ani și să nu fie angajați ai Primăriei sau instituțiilor subordonate acesteia"

Inițiatorul proiectului a adăugat că proiectul "Biciclete pentru brașoveni" ar trebui implementat în fiecare an, deoarece suma de 500.000 lei nu reprezintă o sumă care să afecteze bugetul local, bugetul putând fi modificat prin suplimentare cu suma de 500.000 lei la capitolul "Protecția Mediului".

În situația în care produsul achiziționat are o valoare mai mică de 500 de lei pot fi achiziționate, pe aceeași factură fiscală, mai multe produse din cele acceptate în proiect și/sau accesorii: căști de protecție, dispozitive de iluminat și semnalizare, sonerii, ciclocomputere, conform sursei citate.

Dacă valoarea produsului este mai mare decât cea a voucherului, diferența va fi suportată de participant.

"Voucherul poate fi utilizat exclusiv de beneficiar, în baza actului de identitate, o singură dată, în perioada de valabilitate. El va putea fi folosit doar în magazinele participante, prevăzute în lista disponibilă pe site-ul Primăriei Brașov", a menționat Pătrașcu.

Pentru a deveni magazin participant, o societate comercială trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să desfășoare activități de comercializare a produselor de tip: biciclete, fără a se lua în considerare produsele second-hand care nu fac obiectul proiectului să aibă puncte de lucru (magazine) pe raza municipiului Brașov, să-și declare disponibilitatea de a participa la proiect, prin depunerea unei solicitări care să cuprindă informatii privind: - societatea comercială (denumire, adresa, CUI, CIF, etc.), actul constitutiv, etc.; - punctele de lucru deținute în Brașov; - produsele comercializate în momentul înscrierii; - datele de contact ale reprezentantului legal.

Camelia Vlad