Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ecotrack, pentru monitorizarea kilometrilor verzi, pe telefonul tău!

Publicat: miercuri, 8 Septembrie 2021 , ora 12.30

Brașovenii își pot instala gratuit, începând din această săptămână, aplicația Ecotrack, prin care pot măsura cantitatea de dioxid de carbon salvată prin activitățile de mediu în care sunt implicați, în special prin utilizarea transportului ecologic, a informat Primăria Brașov.

Conform sursei citate, aplicația Ecotrack este un proiect al Asociației 'Creștem România Împreună', pe telefon, prin care se poate evalua amprenta de carbon folosind conceptul de green gamification. Astfel, prin aceasta va fi monitorizată activitatea utilizatorilor care, în schimbul alegerii unor alternative verzi, în special pentru ceea ce ține de mobilitate, au acces la diverse stimulente.

Vor fi urmărite activități privind mobilitatea, și anume mijloacele de transport folosite (mersul pe jos, bicicleta, autobuzul, autoturismul), dar și acțiunile de mediu în care vor fi implicați utilizatorii (acțiuni de plantare sau de ecologizare) sau activități de tipul 'telefon neutilizat' (fără date mobile pornite) și, într-o versiune ulterioară, 'producători locali'.

Prin algoritmul aplicației pe mobil se va măsura cantitatea de CO2 salvat, care va fi apoi transformat în puncte de implicare socială, generând top-uri de utilizatori ce vor putea fi recompensați ulterior de exemplu cu bilete la evenimente culturale, bilete de autobuz etc.

Proiectul a fost lansat de municipalitatea brașoveană în tipul desfășurării Forumului Orașelor Verzi (6-12 septembrie) în paralel cu cel temporar privind gratuitatea pe mijloacele de transport în comun. Astfel, timp de 4 zile, în perioada 9- 12 septembrie, pe toate traseele din interiorul municipiului, inclusiv pe linia 20, Brașov - Poiana Brașov, brașovenii vor circula gratuit cu mijloacele de transport în comun.

Radio România Brașov FM