Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovul a semnat Convenția Primarilor

Publicat: vineri, 10 Septembrie 2021 , ora 13.43
foto: Primăria Brașov
foto: Primăria Brașov

Brașovul se numără printre orașele europene care au semnat Convenția Primarilor. Prin această semnătură, orașul nostru s-a angajat să atingă ținte importante în ce privește protecția mediului, în special legate de emisiile de dioxid de carbon.

"Vom anunța noile planuri și noile ținte pentru Brașov, respectiv suntem și noi parte din «Fit for 55» - reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 55% până în 2030 și ținta de neutralitate din punct de vedere al carbonului până în 2050", a declarat primarul Brașovului, Allen Coliban.

Brașovul se numără de mulți ani printre orașele care și-au propus să reducă poluarea și risipa de energie. Semnarea convenției nu se rezumă la asumarea de ținte, ci la stabilirea de planuri și de pași pentru atingerea acestora.

"Avem măsuri pentru 2030 și pentru 2050 care parcurg o sferă largă de domenii, de la mobilitate la felul în care folosim energia pentru încălzirea locuințelor, la extinderea suprafețelor de spații verzi. Toate acestea se transpun în ținte măsurabile pentru care vom veni în fața cetățenilor an de an pentru a da raport și pentru a da socoteală", a adăugat edilul brașovean.

Coliban a mai spus că orașul nostru se apropie în acest moment de reducerea cu 30% a emisiilor de dioxid de carbon față de anul de referință 2008, când a fost semnat precedentul acord. Primarul a precizat, însă, că a fost vorba de partea mai ușoară, iar cea mai dificilă abia de acum urmează.

citiți și

FOV la BRAȘOV. Semnarea Convenției primarilor, pentru asumarea unor ținte comune în privința combaterii poluării

Sorin Țârcă