ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Școlile din Brașov, pregătite pentru începerea cursurilor

Publicat: vineri, 10 Septembrie 2021 , ora 18.19

Peste 85.000 de copii vor începe luni creșa, grădinița sau școala. Cele 424 de unități sunt pregătite să-i primească pe copiii din județ în condiții bune, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov, Valentin Bucur: "Peste 98% dintre clădirile în care se desfășoară activitățile cu elevii dețin autorizații sanitare de funcționare, pentru celelalte urmând a fi obținute în perioada imediat următoare".

Echipe mixte formate din reprezentanți ai Prefecturii, Inspectoratului Școlar Județean, ISU și DSP s-au deplasat în perioada ultimelor două săptămâni în unitățile școlare din județul Brașov. Verificările au scos la iveală doar deficiențe minore care urmează să fie îndreptate, iar unele dintre ele au și fost remediate.

"În ceea ce privește resursa umană, 99,4% dintre catedrele și posturile didactice sunt acoperite cu personal didactic de predare, diferența până la 100% urmând a fi rezolvată în primele zile ale săptămânii viitoare. La data începerii cursurilor, 48,4% din totalul personalului încadrat în unitățile școlare este imunizat Covid-19, procentul cadrelor didactice fiind mai mare", a precizat Bucur.

Anul acesta există două scenarii pentru desfășurarea cursurilor școlare. Primul dintre acestea se va derula cât timp incidența cazurilor de Covid 19 este sub 6 la mie, situație în care toți copiii vor merge fizic la școală sau grădiniță, cu respectarea regulilor sanitare. Dacă incidența depășește 6 la mie, prezența fizică va fi la creșe, grădinițe și în învățământul special, iar școlile vor funcționa online. Dacă vor exista carantine zonale, în acele localități nu vor fi permise activități care impun prezența fizică a copiilor. Festivitățile de deschidere de luni vor fi organizate în exterior și vor dura cel mult 90 de minute, cu respectarea tuturor regulilor impuse de pandemie.

Sorin Țârcă