ACUM:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)
Urmează:
21.00
Rockada de seară
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

14 autobuze în 12 rute pentru transportul elevilor, din acest an. Școlarii vin tot cu mașina părinților

Publicat: marți, 14 Septembrie 2021 , ora 15.50

14 autobuze pentru transportul elevilor sunt disponibile, din acest an școlar, în municipiul Brașov. Pe 12 rute. În această dimineață, însă, multe dintre autobuze "Transport elevi" erau goale. Iar centrul istoric al orașului a devenit iar plin de mașini, la prima oră, în zona Maternității și Poarta Șchei.

Elevii, chiar și cei din clase mai mari, vin tot cu mașina părinților până aproape de poarta școlii. Unii vin din afara orașului, alții din oraș, dar se plâng că autobuzele vin prea târziu. (Audio atașat cu opiniile elevilor)

Municipalitatea a decis ca, din acest an școlar, autobuzele "Transport elevi" să intre și în cartiere și îi îndeamnă pe părinți să-și lase copiii cu autobuzul școlar.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea, a declarant: "Din acest an școlar, municipalitatea a venit cu o regândire a sistemului de transport pentru elevi, astfel încât acesta să fie mult mai facil. Au fost extinse anumite linii de transport, au fost introduse noi linii de transport, a fost crescut numărul de stații, astfel încât, indiferent unde stai în municipiul Brașov să ai acces la autobuzele pentru elevi care circulă în fiecare dimineață, între cartiere și centrul orașului. Facem un apel la brașoveni să încerce aceste linii de tansport, pentru că e un transport sigur, este un polițist local în fiecare dintre acestea, iar autobuzele merg până la unitățile de învățământ din zona centrală și opresc, pe traseu, și la celelalte unități de învățământ."

Traseele și orele de plecare ale autobuzelor speciale pot fi accesate pe site-ul ratbv.ro.

Adina Chirvasă