ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Anularea regulii „o locuință, 2 locuri de parcare”, dar și un nou giratoriu în oraș, pe ordinea de zi a Comisiei de Circulație

Publicat: miercuri, 15 Septembrie 2021 , ora 9.18

Regula locurilor de parcare ce trebuie alocate noilor dezvoltări imobiliare va fi, azi, în dezbaterea Comisiei de Circulație a municipiului Brașov.

Solicitarea de anulare a Hotărârii de Consiliu Local din 2018 a fost făcută de unul dintre dezvoltatorii imobiliari, iar Compartimentul Transport și Monitorizare cere "punct de vedere". Regula instituită în 2018 prevedea că noile dezvoltări trebuie să asigure 2 locuri de parcare pentru fiecare locuință.

În aceeași ședință va fi discutată și o solicitare a unei firme de amenajare a unui sens giratoriu, mai exact, în intersecția Poienelor-Carpaților. Intenția celor de la firmă este să deschidă un supermarket, dar și să amenajeze spații de birouri și depozitare, în zonă.

UPDATE. Ora 17.00

Regula „1 locuință, 2 locuri de parcare” rămâne în vigoare

Dezvoltatorii imboliari care vor să construiască la Brașov vor trebui să respecte în continuare regula „1 locuință, 2 locurir de parcare amenajate”. Solicitarea unui dezvoltator de a fi anulată a fost respinsă, astăzi, în Comisia de Circulație. Asta în condițiile în care trebuie finalizat studiul privitor la necesarul locurilor de parcare în oraș. 

În Comisie a trecut, în schimb, solicitarea unei firme pentru amenajarea unui sens giratoriu la intersecția străzilor Poienelor cu Carpaților.

Adina Chirvasă