Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Demolare prin explozie controlată, astăzi, la fostul combinat chimic din municipiul Făgăraș

Publicat: miercuri, 15 Septembrie 2021 , ora 15.04
foto: Primăria Făgăraș
foto: Primăria Făgăraș

În această seară, între orele 17 - 19, două clădiri vor fi demolate printr-o explozie controlată care va avea loc în incinta fostului combinat chimic din Făgăraș.

Autoritățile anunță că zona va fi izolată pe o rază de 300 de metri și fac apel la făgărășeni să nu se panicheze atunci când vor auzi explozia.

Amănunte despre acțiunea din această după-amiază ne oferă reporterul Radio România Brașov FM, Marian Stoica: "Pentru distrugerea celor două clădiri care au câte trei etaje va fi folosită o cantitate de 196 de kilograme de explozibil. Construcțiile au avut destinația inițială de producție / fabricație. Conform expertizei tehnice, acestea au fost construite la începutul secolului XX și au fost utilizate inițial pentru activități specifice ale platformei industriale chimice, la fabricarea componentelor primare destinate altor ramuri industriale. Din 2014 nu au mai fost utilizate, după ce vechiul proprietar a dezmembrat elementele metalice și le-a vândut, împreună cu utilajele, unor centre de reciclare a fierului. Structurile au fost deteriorate, abandonate și vandalizate astfel că demolarea lor era absolut necesară".

Autoritățile anunță că alte 10 clădiri urmează să fie desființate în viitorul apropiat, pentru realizarea unei noi investiții.
Radio România Brașov FM