Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Fără test Covid la cazarea în căminele Unitbv

Publicat: vineri, 17 Septembrie 2021 , ora 8.41
foto: UniTBv
foto: UniTBv

Studenții căminiști care vor avea loc în căminele Universității Transilvania nu vor trebui să prezinte test Covid, a precizat prorectorul cu studenții și legătura cu mediul economic și socio-cultural, prof. ing. dr. Daniel Munteanu: "Sigur, va fi o monitorizare permanentă, ne va ajuta și Dispensarul medical. Nu, nu le cerem niciun fel de test".

Totuși, cei care sunt vaccinați, vor sta gratis la cămin în luna noiembrie, a decis conducerea instituției. Ca și anul trecut, vor exista camere izolatoare pentru cazurile confirmate în cămine. Totodată, Universitatea păstreză regula cazării la o capacitate redusă, ca și anul trecut.

"Modul de cazare va fi identic cu cel de anul trecut, adică la o capacitate redusă, în ideea în care vrem să respectăm tot ceea ce înseamnă norme sanitare, deci, practic, vom merge cu 3 studenți în camere de 4 și cu 2 studenți în Căminul 10, în funcție de cameră", a adăugat prof. Munteanu.

Concret, asta înseamnă aproximativ 3.300 de studenți cazați, față de capacitatea de 4200. Pentru acest an universitar, taxele de cămin au fost majorate cu 15% pentru studenții bugetați și cu 9% pentru cei de la "cu taxă". Cazarea studenților în cămine începe din 27 septembrie.

Adina Chirvasă