ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

De luni încep probele pentru încălzirea centralizată

Publicat: vineri, 24 Septembrie 2021 , ora 13.22
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Brașovenii care sunt branșați la sistemul centralizat de încălzire și apă caldă trebuie să știe că, de luni, încep probele pentru sezonul rece.

O mare problemă o constituie cei care se debranșează ilegal. Este adevărat că numărul lor a scăzut foarte mult în ultimii ani – anul trecut au fost mai puțin de 10 asemenea cazuri – însă consecințele sunt importante. Printre acestea, posibile inundații:

Să nu fiu eu obligat, după aceea, să opresc tot blocul pentru că omul și-a făcut debranșarea ilegal, nu a făcut-o cum trebuie, s-a inundat și el și alții de pe urma lui. Mai mult decât atât, pe lângă amenda pe care o să o ia de la Primărie, va trebui să plătească și încărcarea și descărcarea instalației”, a explicat directorul Serviciului Public Local de Termoficare Brașov, Mircea Marin.

Șeful seriviului public a adăugat că le-a lăsat o săptămână la dispoziție, de la primul anunț, celor care s-au debranșat ilegal, pentru a-și face profesionist lucrarea.

În locuințele legate la sistemul centralizat, robineții de la calorifere trebuie să fie deschiși, astfel încât agentul termic să își poată face circuitul de probă, a mai transmis Mircea Marin.

Sorin Țârcă