Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Prima zi de vaccinare cu cea de a treia doză anticovid. Platforma de programare este funcțională

Publicat: marți, 28 Septembrie 2021 , ora 10.15
Sursa foto: arhivă / Facebook / Instituția Prefectului Județului Brașov
Sursa foto: arhivă / Facebook / Instituția Prefectului Județului Brașov
S-a deschis platforma pentru programarea pentru vaccinarea antiCovid cu a treia doză. Astăzi este prima zi de vaccinare.


Vaccinarea cu a treia doză antiCovid este recomandată în special persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe - persoane vulnerabile: cei peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de vârstă), persoanele din centrele medico-sociale și alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia națională de vaccinare, precum și persoanelor cu risc mare de expunere - personal medico-social și din învățământ.


Accesul la vaccinare este permis și altor categorii, care au cel puțin 6 luni de la administrarea dozei 2 de vaccin, indiferent dacă au istoric de trecere prin boală.


Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva covid-19 anunță că platforma ROVACCINARE permite deja programarea celor care doresc să se vaccineze cu doza a III-a, după ce echipa de dezvoltare a Serviciului de Telecomunicații Speciale a finalizat implementarea noilor funcționalități și optimizările necesare.


Doritorii pot alege să se imunizeze cu unul dintre vaccinurile Pfizer sau Moderna, în centrele de vaccinare care administrează aceste două tipuri de vaccin.


Informații despre centrele de vaccinare din județ, aici




Camelia Vlad