ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Planul municipalității pentru a închide depozitele de deșeuri de la Timiș-Triaj: de una se ocupă operatorul depozitului ecologic, de cealaltă – Primăria. În paralel

Publicat: luni, 4 Octombrie 2021 , ora 9.01
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov


Închiderea celor două gropi de gunoi de la Timiș-Triaj, una de deșeuri menajere, alta de deșeuri industriale nepericuloase, ar putea fi rezolvată împărțind responsabilitatea cu operatorul depozitului ecologic. Cel puțin, asta vrea municipalitatea brașoveană. Pe cea de deșeuri industriale trebuie să o închidă Primăria.


“Cealaltă - de deșeuri menajere - obligația închiderii îi revine operatorului FinEco, asumată și parte a procesului de autorizare pentru depozitul FinEco actual. Problema cu terenul de sub această groapă este că e teren care aparține municipalității. Am reușit, zic eu, să rezolvăm acest diferend de opinii, adică vom transfera temporar acest teren către FinEco, tocmai pentru a putea să închidă respectiva groapă, și subliniez, temporar, și vom lucra în paralel, fiecare cu propriile obligații, noi cu obligația de a închide depozitul de industriale, dumnealor, cu obligația de închidere a depozitului de menajere”, a explicat primarul municipiului Brașov, Allen Coliban.

Edilul a mai susținut că va veni cu soluția juridică în cursul acestei luni.


La ambele gropi, depozitarea a fost sistată după anii 1990, dar închiderea lor nu s-a mai făcut. Depozitele se află unul lângă altul, în zona din spatele sediului RAT.

Adina Chirvasă