ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Studiul care ne va spune cât va costa Spitalul Regional, prezentat până în 15 octombrie

Publicat: luni, 4 Octombrie 2021 , ora 9.13
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Studiul de fezabilitate pentru Spitalul Regional pe care municipalitatea îl vrea construit urmează a fi prezentat până la jumătatea acestei luni. Cel puțin, așa a dat asigurări primarul municipului Brașov, Allen Coliban.

“Consultanții de la BERD se ocupă în continuare de acest proiect. I-am invitat, până în 15 octombrie, să prezinte public studiul de fezabilitate – draftul, astfel încât să avem o consultare și cu cetățenii. Numărul de paturi este 968. Veți avea datele concrete în luna aceasta”, a precizat Allen Coliban.

Documentul este realizat în cadrul unui parteneriat încheiat între Primăria Brașov și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare BERD și ar urma să spună la cât s-ar ridica investiția.


Cât despre finanțare, va fi în sarcina Ministerului Sănătății să găsească soluții, a mai spus edilul.

“Din perspectiva relației cu Ministerul, există acordul tripartit semnat și asumat de cele trei instituții. Rolul nostru este acela de a finaliza acest studiu de fezabilitate. În momentul în care punem acest studiu la dispoziția Ministerului, împreună cu tot ceea ce înseamnă rezolvarea problemelor urbanistice, sistematizarea zonei, din momentul respectiv, rolul nostru scade și mă bucur că avem acum spitalul acesta regional la nivelul de studiu de fezabilitate și care a prins trenul celorlalte trei spitale regionale, astfel încât să vorbim acum despre obligația și provocarea Ministerului de a găsi finanțare pentru toate cele patru aceste proiecte”, a adăugat Allen Coliban.

Acest document ar fi trebuit să fie finalizat încă din luna februarie a acestui an, dar primul proiect despre care s-a vorbit prevedea o structură cu 849 de paturi.

Adina Chirvasă