Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Dacian Cioloș, liderul USR PLUS, desemnat prim-ministru

Publicat: luni, 11 Octombrie 2021 , ora 20.56
foto: Dacian Ciolos / facebook
foto: Dacian Ciolos / facebook

Liderul USR PLUS, Dacian Julien Cioloș, a fost desemnat premier, luni, de către șeful statului, Klaus Iohannis, după consultările cu partidele parlamentare pentru formarea unui nou guvern, după demiterea Cabinetului Câțu prin moțiune de cenzură.

Președintele Klaus Iohannis mi-a cerut în această seară să formez un nou guvern. Este o onoare și o mare responsabilitate pentru care suntem pregătiți, așa cum am și anunțat încă de la plecarea USR din guvern. Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării și să pornim negocierile cu celelalte partide. Obiectivul nostru este să scoatem România din criză și pentru asta e nevoie de multă responsabilitate din partea tuturor forțelor politice. Vom avea o ședință de Birou Național pentru stabilirea echipei de negocieri și a mandatului de a forma cât mai rapid un guvern. Liniile principale sunt gestionarea pandemiei, explozia prețurilor la energie și reformele din PNRR”, a declarat Cioloș.

De la Brașov, primarul Allen Coliban, totodată unul dintre vicepreședinții USR, a salutat decizia președintelui Iohannis: Mi se pare o decizie înțeleaptă, care ne dă perspectiva ieșirii din criză. Așa cum am spus tot timpul, noi (din USR – n.r.) suntem pregătiți și de guvernare, și de reformele de care România are nevoie. Și cred că, așa cum Dacian Cioloș a spus după desemnarea sa de către președinte, prioritățile ar trebui să fie rezolvarea pandemiei și a problemelor legate de criza sanitară, a problemelor legate de creșterea prețurilor la Energie și implementarea reformelor, inclusiv a celor prin PNRR”. 

Decretul privind desemnarea lui Dacian Cioloș în calitate de candidat la funcția de prim-ministru a fost publicat, luni seara, în Monitorul Oficial.

Camelia Vlad