Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovul, locul 9 pe țară din perspectiva câștigului salarial mediu net

Publicat: miercuri, 20 Octombrie 2021 , ora 13.53
Sursa foto: arhivă / romaniaregional.ro
Sursa foto: arhivă / romaniaregional.ro
Brașovul ocupă locul al 9-lea pe țară din perspectiva câștigului salarial mediu net, în luna august 2021, informează Direcția Județeană de Statistică.


Pe de altă parte, și numărul salariaților a fost în creștere. Cu peste 3000 de persoane a crescut efectivul salariaților brașoveni, în luna august a acestui an, comparativ cu cea din 2020.


Tot o creștere a fost înregistrată și față de luna iulie 2021, cu peste 300 de persoane. În acest context, județul Brasov s-a situat pe locul patru la nivel național, după Municipiul București și județele Cluj și Timiș. Însă, din punct de vedere salarial, județul nostru a fost pe locul 9 la nivel național. Câștigul salarial mediu nominal brut a fost în luna august 2021 la nivelul județului Brașov de 5.334 lei, mai mic cu -0,5% comparativ cu luna precedentă a acestui an si mai mare cu 10,2% față de luna august din anul precedent.


Câștiguri salariale peste media județului s-au înregistrat în comerț și servicii, iar sub media județului în agricultură, silvicultură și pescuit și în industrie și construcții.

Bianca Bucă