Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Groapă de deșeuri ilegală, la marginea cartierului Stupini

Publicat: vineri, 5 Noiembrie 2021 , ora 13.22
Sursa foto: Poliția Locală Brașov
Sursa foto: Poliția Locală Brașov

Sute de kilograme de deșeuri aruncate la marginea cartierului Stupini. Asta au descoperit polițiștii locali brașoveni de la Protecția Mediului.

Pe o suprafață de cîteva sute de metri pătrați erau abandonate resturi menajere sau deșeuri rezultate în urma reparațiilor de autovehicule, producției de mobilier sau din construcții.


În urma cercetărilor efectuate pentru identificarea sursei acestor deșeuri, s-a ajuns la concluzia că ele proveneau dintr-un imobil situat în cartierul Bartolomeu din Brașov, care fusese cumpărat în vara acestui an și închiriat unei societăți comerciale care se angajase prin contractul de închiriere să salubrizeze și să amenajeze imobilul. În acest imobil funcționaseră mai multe societăți comerciale cu exact aceleași obiecte de activitate regăsite și în deșeurile aruncate pe câmp. Chiriașul a efectuat o «salubrizare», aruncând în câmp 7-8 autovehicule cu deșeuri”, au explicat reprezentanții Poliției Locale Brașov.


Administratorul societății a primit o amendă de 50.000 de lei, iar ca măsură complementară acesta trebuie să curețe terenul, pe cheltuială proprie.


Oamenii legii atrag atenția cǎ, pentru aceste fapte, potrivit OUG nr.195/2005 privind protecția mediului, amenzile pentru persoanele fizice sunt cuprinse între 3000 lei și 6000 lei, iar pentru cele juridice între 25.000 lei și 50.000 lei.


Radio România Brașov FM