ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Deficit de personal medical în unitățile de învățământ brașovene. Cine se va ocupa de testarea elevilor în școli?

Publicat: marți, 16 Noiembrie 2021 , ora 12.47
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Deși elevii ar trebui să fie testați în fiecare săptămână, în prima și a patra zi de școală, cu teste antigen de salivă - potrivit autorităților centrale - deocamdată nu se știe cine va face aceste teste.

Ministerele Educației și Sănătății nu au transmis procedurile prin care vor fi testați elevii.

Asta va stabili într-un final Ministerul Sănătății, nu Ministerul Educației. Școlile care sunt - din punctul nostru de vedere - și noi, ca inspectorat școlar, doar executanți ai unor ordine de ministru, la momentul acesta mi-e greu să spun ce hotărâre se va lua”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov, Valentin Bucur.

O altă problemă - cunoscută deja la nivelul județului Brașov - este deficitul de personal medical din unitățile de învățământ.

În ceea ce privește personalul medical, da, știm ce personal medical avem în unitățile școlare și câte din unitățile școlare vor fi în măsură să apeleze la această categorie de personal pentru teste. Nu este suficient personal. Avem acoperite 11% din unitățile școlare cu personal medical de specialitate”, a adăugat Valentin Bucur.

În celelalte 89% din unitățile școlare din județ, testele ar trebui făcute fie de personalul didactic, fie chiar de către părinți, în funcție de cum va stabili Ministerul Sănătății.
Sorin Țârcă