ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Serviciile de navigație la Aeroportul Internațional Brașov, operate de o firmă din București

Publicat: vineri, 19 Noiembrie 2021 , ora 17.26
Sursa foto: arhivă / CJ Brașov
Sursa foto: arhivă / CJ Brașov

Administrația județeană a semnat astăzi contractul pentru realizarea serviciilor de proiectare și navigație a spațiului aerian, pecum și procedurile de zbor care vor fi folosite pentru decolarea și aterizarea aeronavelor la Aeroportul Internațional Brașov.


O firmă din București și-a adjudecat acest contract, în valoare de circa 945.000 de lei, în urma licitației lansate pe sistemul public de achiziții SICAP.


Etapele care vor urma țin de consultare a companiilor aeriene, de a vedea ce tipuri de aeronave folosesc, categoria de operare pe care vor zbura la Brașov. Va trebui, de asemenea, să discutăm cu Armata și cu celelalte părți interesate cum sunt Aeroclubul României, Aerodromul de la Sânpetru. Mai sunt proprietari de elicoptere sau cei cu activități de zbor recreative - gen parapante – să găsim cele mai bune soluții să își desfășoare fiecare activitatea și să fim în siguranță cu toții”, a spus directorul executiv al Direcției Implementare Aeroport din cadrul CJ Brașov, Alexandru Anghel.


Reprezentanții firmei responsabile de aceste servicii de navigație au apreciat că procedurile de zbor pentru Brașov au o anumită complexitate, dată de situarea geografică a aeroportului, de activitățile militare și diversele unități de aviație situate în vecinătatea amplasamentului.

Acest gen de contract intră în sfera serviciilor complexe. Configurația Brașovului este una mai deosebită față orașele de câmpie. Aeronoava trebuie să vină la o înălțime de siguranță deasupra munților, trebuie să ajungă la nivelul pistei, să ținem cont de dinamica aeronavei, de obstacolele care sunt prezente în zonă - gen Măgura Codlei, poliogoane militare, spații restricționate. Luăm în considerare toate acestea”, a adăugat Alexandru Anghel.

Procedurile vor trebui realizate într-un timp cât mai scurt, deoarece urmează să fie încărcate în simulatorul pe care se vor pregăti controlorii de trafic care vor asigura, de la Arad, dirijarea la distanță a zborurilor pe Aeroportul Brașov.

Aprobarea finală pentru spațiul aerian al Aeroportului Brașov va veni din partea Statului Major al Forțelor Aeriene Române, organism care conduce grupul de lucru desemnat să gestioneze spațiul aerian al României.

Camelia Vlad