Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Fără certificat verde la locul de de muncă. Cheltuielile cu testarea suportate de angajatori - solicitările sindicatelor brașovene

Publicat: marți, 23 Noiembrie 2021 , ora 17.01
Sursa foto: arhivă / Facebook / RoVaccinare
Sursa foto: arhivă / Facebook / RoVaccinare
Prefectul județului Brașov, Cătălin Văsii, a convocat astăzi, în regim de urgență, ședința Comisiei Județene de Dialog Social, la solicitarea Uniunii Județene C.N.S.L.R. – Frăția, Filiala Brașov, la care a participat și un reprezentant al Sindicatului Medisan-Sanitas Brașov, din Spitalul de Boli Infecțioase.


Subiectul principal al ședinței a fost eventualitatea introducerii obligatorii a „certificatului verde” la locul de muncă, liderii sindicali prezenți solicitând respingerea unei asemenea măsuri.


O altă problemă, ridicată de reprezentantul angajaților Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov, a fost cea a suportării de către angajați a cheltuielilor legate de testarea periodică, sursa citată afirmând că, potrivit Legii privind sănătatea și securitatea în muncă, angajatorul este cel care „are obligația să ia măsurile necesare pentru asigurarea securității și protecția sănătății lucrătorilor”.


Prefectul Mihai Cătălin Văsii a declarat că soluționarea solicitărilor sindicale excede sfera de competență a Instituției Prefectului și a Comisiei Județene de Dialog Social, astfel încât acestea vor fi transmise Guvernului și Parlamentului României.

Camelia Vlad