ACUM:
6.00
Agenda Zilei
Urmează:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Primăria va subvenționa cu 60 de lei costul gigacaloriei

Publicat: marți, 23 Noiembrie 2021 , ora 20.35
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Cu 60 de lei va subvenționa Primăria Brașov costul gigacaloriei, care a crescut, date fiind și majorările de preț pentru gazele natuale.

Mai exact, gigacaloria crește cu 33% în acest sezon, față de iarna trecută.

La Brașov, agentul termic pe care îl cumpărăm s-a scumpit până la 326 de lei pe gigacalorie, de la 200 de lei cât era anterior. Asta înseamnă o creștere semnificativă pe care am decis - împreună cu Consiliul Local - să o împărțim jumătate și jumătate. Jumătate va fi suportată din subvenție, jumătate se va transfera în noile tarife pentru încălzire. Asta înseamnă că noul preț pe gigacalorie pentru această iarnă va fi 264 de lei. Dacă e să ne raportăm la utilizatorii noncasnici, creșterile sunt de 488 pe gigacalorie pentru cei conectați la rețeaua de transport, respectiv de 641 de lei pentru cei conectați la rețeaua de distribuție”, a explicat primarul municipiului, Allen Coliban.

Decizia a trecut, deja, de votul consilierilor locali.

Adina Chirvasă