ACUM:
13.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

În 10 zile s-ar putea deschide sezonul de schi, la Brașov

Publicat: miercuri, 1 Decembrie 2021 , ora 12.08
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sezonul de schi s-ar putea deschide, în Poiana Brașov, în următoarele 10 zile.


Cel puțin așa speră cei care administrează domeniul schiabil din Poiană. Ei au pornit instalațiile de producere a zăpezii artificiale, în partea superioară a masivului Postăvaru, pentru a crea depozitele necesare amenajării pârtiilor și au montat dispozitivele de protecție și de semnalizare.


Acum, mai trebuie doar ca vremea să țină cu iubitorii sporturilor de iarnă.


S-au luat toate măsurile pentru a fi funcționale mașinile de bătut zăpada, s-a umplut lacul de acumulare pentru a produce zăpadă. În funcție de perioada în care timpul se menține negativ, putem să aranjăm pârtiile astfel încât să înceapă sezonul de schi. Au fost montate toate sistemele de protecție și sistemele de semnalizare și indicatoare. Avem 23 de km de pârtie - în funcție de dificultăți. Este, în Poiană, și o pârtie de săniuș. Când vine ninsoarea, ele vor fi funcționale”, a spus directorul general al companiei care administrează domeniul schiabil Poiana Brașov, Alexandru Tănase.


În perioada următoare vor fi negociate tarifele cu firma care deține majoritatea instalațiilor de transport pe cablu din Poiana Brașov, pentru ca apoi Consiliul Local să voteze sumele finale.

Radio România Brașov FM