Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Aeroportul Internațional de la Brașov și-a asigurat serviciile de navigație aeriană

Publicat: miercuri, 29 Decembrie 2021 , ora 20.23
Sursa foto: Facebook / Adrian Ioan Veștea
Sursa foto: Facebook / Adrian Ioan Veștea

Aeroportul Internațional de la Brașov și-a asigurat serviciile de navigație aeriană.


Președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea, a semnat contractul pentru furnizarea acestor servicii, la aproape doi ani și jumătate de la prima tentativă.


Găsirea unei firme care să se înscrie la licitație a fost cel mai dificil pas în acest demers.


Suntem într-un moment fericit. Am avut o ofertă conformă, am putut să încheiem acest contract cu o firmă care în decursul timpului a echipat multe aeroporturi din România. Sper ca acest contract să fie dus la bun sfârșit mai devreme decât are termenul. Practic, termenul este de 14 luni”, a precizat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.


Finalizarea contractului ar trebui să se întâmple peste 14 luni, însă președintele Adrian Veștea spune că a primit asigurări că aceasta s-ar putea întâmpla chiar înainte de finalul anului viitor. Aducerea tehnologiilor de navigație este un pas extrem de important în realizarea aeroportului.


Acest contract vine în completarea contractului deja semnat pentru spațiul aerian și proceduri de zbor, contract aflat în derulare. Cu aceste două contracte, practic, zona de servicii de navigație aeriană este completă și avem perspectiva ca anul viitor să putem fi în postura de a avea aeroportul operațional”, a spus Alexandru Anghel, șef Direcția Implementare Aeroport.

Zborurile la Brașov vor fi dirijate de la Arad, însă procedura este una chiar mai sigură decât în cazul unui turn de control fizic.


“Toată transmisia de date, imaginile care sunt preluate de aici de la aeroport, sunt transmise pe 3 căi: pe fibră optică, bază - rezervă și încă o a doua rezervă, pentru a putea evita orice posibilitate de întrerupere a transmisiei. Transmisia prin această tehnologie are loc în mai puțin de o secundă”, a explicat Florin Virgil Manta, șef Direcția Servicii de Navigație Aeriană Regională Arad.

Chiar dacă zborurile vor fi dirijate de la Arad, echipamente de navigație vor exista și la Brașov și, pe măsura furnizării acestora, vor progresa și lucrările care depind de existența echipamentelor.

Sorin Țârcă