ACUM:
6.00
Agenda Zilei
Urmează:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Încasările taxelor locale, impozitelor și abonamentelor de parcare au început de azi, la Brașov

Publicat: joi, 6 Ianuarie 2022 , ora 16.20
Sursa foto: arhivă / romaniaregional.ro
Sursa foto: arhivă / romaniaregional.ro

De astăzi, Direcția Fiscală a început tuturor taxelor și impozitelor locale, inclusiv a abonamentelor pentru parcările rezidențiale, după ce din 3 ianuarie s-au putut plăti doar amenzile și alte taxe fără debit.

Inițial, Direcția Fiscală, care a lucrat zilele acestea la închiderea anului fiscal, anunțase că încasările vor fi reluate din 7 ianuarie, însă a finalizat cu o zi mai devreme.

De astăzi este posibilă plata inclusiv online, așa că brașovenii nu trebuie să se înghesuie la ghișee, mai ales că termenul de plată este 31 martie, iar modalitățile de plată sunt diverse, tocmai pentru a evita aglomerația.

Termenele de plată pentru impozitele și taxele locale datorate de persoanele fizice și juridice pentru anul 2022 sunt 31 martie și 30 septembrie. Până la 31 martie trebuie achitat și abonamentul de parcare în parcările de reședință.

Pentru plata în avans, a impozitului pe clădiri, teren sau mijloace de transport, datorat pentru întregul an de către contribuabil, până la 31 martie, se acordă o bonificație de 5%.

Reamintim că pentru anul 2022, valorile impozitelor stabilite de către Consiliul Local au trebuit actualizate, în urma modificării Codului Fiscal, cu indicele de inflație, respectiv cu 2,6%.

Radio România Brașov FM