ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Un adult și doi copii au rămas blocați în Postăvaru, vineri

Publicat: sâmbătă, 8 Ianuarie 2022 , ora 9.02
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină, ieri, în 4 cazuri, pentru a ajuta 6 persoane. 3 dintre acestea s-au accidentat în timp ce schiau în Masivul Postăvaru, iar pentru una a fost necesară intervenția echipajului SMURD.

Totodată, un adult și doi copii au rămas blocați în partea superioară a masivului după închiderea programului de funcționare a instalațiilor de transport pe cablu și au avut nevoie de ajutorul salvatorilor montani pentru a coborî în stațiune.

De la începutul sezonului, salvamontiștii din Poiana Brașov au intervenit în 88 de cazuri în ajutorul a 95 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau care au avut nevoie să fie evacuate.

Reamintim că toate pârtiile din partea inferioară a masivului sunt închise, iar coborârea trebuie făcută cu telegondola Express. Înainte de urcare, interesați-vă de programul de funcționare a tuturor instalațiilor de transport pe cablu, pentru a fi siguri că ajungeți în timp util.

Salvamontiștii reamintesc că închiderea pârtiilor se face în jurul orei 16.30, la jumătate de oră de la închiderea programului instalațiilor de transport pe cablu, iar coborârea după această oră se face pe proprie răspundere.

Radio România Brașov FM