Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

În pantofi pe munte!

Publicat: luni, 10 Ianuarie 2022 , ora 6.51

Stațiunile montane au fost pline ochi în acest weekend. S-au sărbătorit Ioni și Ioane dar și Crăciunul pe rit vechi.

Salvatorii montani nu au avut timp de petreceri pentru că în doar 24 de ore au participat la aproape 100 de intervenții, majoritatea având loc pe pârtii.

Au fost foarte mulți turiști neexperimentați care s-au aventurat în zone greu de abordat și fără echipamentul necesar iar 38 de personae au ajuns la spital.

Am surprins și noi câțiva turiști în Poiana Brașov care erau echipați mai degrabă pentru o ieșire în club decât pentru o plimbare pe pârtie. Oamenii erau încălțați cu pantofi de plimbare prin oraș, erau îmbrăcați în blugi și purtau geci care nu au nicio legătură cu muntele. Și toate acestea se întâmplau undeva la peste 1700 de metri altitudine în Masivul Postăvaru.

Și pe pârtii au fost multe probleme. Salvamontiștii spun că mulți începători nu respectă regulile de siguranță, nu poartă echipament de protecție sau se duc pe pârtii prea dificile pentru nivelul lor.

Radio România Brașov FM