Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Fără blocuri în Poiană, solicită Asociația de Turism Poiana Brașov

Publicat: luni, 10 Ianuarie 2022 , ora 17.16
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Asociația de Turism Poiana Brașov - care începând de mâine se va numi Organizația patronală Poiana Brașov - solicită municipalității să nu mai elibereze autorizații de construire pentru blocuri de locuințe, ci doar pentru unități de cazare.

Sunt deja trei proiecte mari în derulare, cu sute de apartamente, spune președintele organizației, Roxana Cojocea:

“Cu îngrijorare am constatat că există solicitări și că deja încep să se elibereze certificate de urbanism și chiar autorizații în acest sens. Inițial, a fost un bloc puțin mai micuț chiar vizavi de lacul Miorița, iar acum sunt 3 proiecte mari în diferite stadii – cel din Poiana Mică unde am înțeles că există un număr de 52 de mini-blocuri unde vor fi aproximativ 200 de apartamente date spre vânzare”.

Roxana Cojocea a declarat că Asociația de Turism Poiana Brașov nu se opune dezvoltării stațiunii, dacă proiectele imobiliare țin cont de componenta turistică:

“Noi nu putem să oprim, efectiv, dezvoltarea, însă trebuie făcută unitar și să nu afecteze nici imaginea, nici scopul destinației în sine. Noi suntem o destinație turistică, 90% - 99%. Facem turism și nu ne dorim să devenim zonă rezidențială pentru că în această situație cred că am putea să punem lacătul pe ușă...Turiștii nu vin să se îngroape în betoane, vin la aer curat”.

O mare parte din stațiunea Poiana Brașov este în paragină, consideră Roxana Cojocea:

“Da, este deranjant. Gândiți-vă: începând de la hotelul Ciucaș și, vizavi, fostul hotel Șoim - care într-un final intră în renovare - și plecând pe Poiana Ursului, clădire din bolțari din 2010. Continuăm cu Favoritul în paragină. În dreapta, satul de vacanță în paragină. Înspre Casa Viorel, stânga, dreapta, tot construcții lăsate de izbeliște de ani de zile. Chiar fosta spălătorie care deservea ONT-ul, pe vremuri...sunt în continuare în paragină. Mai sunt multe altele în zone mai lăturalnice”.

Președintele Asociației de Turism consideră că domeniul schiabil este insuficient chiar și pentru un grad de ocupare de sută la sută în Poiana Brașov. În acest context, ar trebui dezvoltată infrastrutura de agrement, nicidecum zona rezidențială.


Camelia Vlad