Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Pandemia în Penitenciarul Codlea

Publicat: miercuri, 12 Ianuarie 2022 , ora 10.52
Sursa foto: ANP
Sursa foto: ANP

Pandemia COVID-19 reprezintă, cu siguranță, o provocare pentru fiecare dintre noi. Însă, atunci când vine vorba despre comunități cu nevoi și reguli speciale de conviețuire, regulamentul trebuie adaptat. Un astfel de exemplu este penitenciarul.

Deținuții trăiesc într-un spațiu restrâns, într-un număr foarte mare și într-o continuă mișcare, unii își termină pedepsele și pleacă, alții abia și le încep, astfel că riscul răspândirii virusului este unul crescut. În aceste condiții, la Penitenciarul Codlea, există câteva măsuri de prevenție speciale.


"Accesul în penitenciar se realizează numai după ce atât personalul angajat, cât și vizitatorii și-au dezinfectat mâinile și au trecut peste covorul îmbibat cu substanță virucidă. Întreg personalul are obligația de a purta masca de protecție astfel încât să acopere gura și nasul, în toate spațiile închise sau deschise ale unității. Persoanele vizitatoare sunt supuse triajului epidemiologic și completează chestionarul CORONAVIRUS. Atât deținuții, cât și aparținătorii au obligația de a purta echipamente individuale de protecție împotriva SARS-CoV-2. Programările la departamentul vizite se vor face astfel încât să se asigure o distanță de minim 2 metri între vizitatori și un interval de minim 20 minute între serii. Spațiile sunt dezinfectate înainte și după fiecare serie de vizitatori", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Codlea, Liviu Matache.

Chiar și în cazul vaccinării, lucrurile se întâmplă diferit și pe baza unor reguli stricte.

"Deținutul informează administrația penitenciarului cu privire la intenția sa de vaccinare. Completează un formular în acest sens, care, ulterior, este transmis centrului de vaccinare arondat. Pe baza programării, deținuții sunt prezentați la centrul de vaccinare", a specificat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Codlea.

În prezent, la Penitenciarul Codlea, nu există persoane custodiate care să fie depistate pozitiv la coronavirus.

Sursa foto: ANP



Sorin Țîrcă