Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Călător pe unde și oriunde. Turism cultural, într-o ediție specială

Publicat: vineri, 14 Ianuarie 2022 , ora 20.13
Sursa foto: radiochisinau.md
Sursa foto: radiochisinau.md
Știați că... la doar 120 de km de Brașov, se află una dintre cele mai frumoase sculpturi din lume?

De-a lungul timpului, a fost inclusă de publicații internaționale în mai multe topuri ale celor mai creative și spectaculoase sculpturi din întreaga lume, alături de lucrări din New York, Singapore, Londra, Bruxelles sau Budapesta.

Este vorba despre un monument închinat poetului nostru național, Mihai Eminescu. Acesta este poziționat aproape de intrarea în orașul Onești. A fost realizat de artistul plastic Eremia Costel Grigorescu și prezintă chipul poetului format de ramurile a doi copaci cu tulpinile adâncite într-un soclu de marmură. Sculptura se completează perfect cu natura și spațiul urban din jurul său, în apropierea sa fiind și Biblioteca Municipală. 

Istoria sculpturii eminesciene este doar unul dintre motivele pentru care ar trebui ca sâmbătă, 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale, să deveniți "Călător pe unde și oriunde", alături de Camelia Vlad.

Ea vă va purta într-o plimbare pe cale undelor, prin istoria și farmecul orașului Nadiei Comăneci, Onești, prin locurile copilăriei lui Ștefan cel Mare, sub pământul moldovenesc, la Salina Târgu Ocna și veți face un salt temporal pentru o cunoaște pe Lara, prima recepționeră virtuală.

Totul de la ora 15.30, pe 93,3 Radio România Brașov FM și online, pe www.radiobrasovfm.ro
Radio România Brașov FM