ACUM:
15.05
Sens unic
Urmează:
16.00
Buletin de știri
Apoi:
16.03
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Paturi ATI Covid pentru nou-născuți la Maternitatea Brașov

Publicat: marți, 18 Ianuarie 2022 , ora 14.45
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

La nivelul județului Brașov sunt avizate 511 paturi pentru pacienții bolnavi de Covid-19, dintre care 162 sunt ocupate, a precizat astăzi directorul DSP Brașov, dr. Claudia Bularca. La terapie intensivă de află 17 persoane.

O premieră pe județ este înregistrată la Maternitatea Brașov, unde sunt funcționale 5 paturi ATI pentru nou-născuți cu această boală.

Avem avizate un număr de 511 paturi Covid și în acest moment avem ocupate 162. La Maternitatea Brașov avem un număr de 5 paturi de Terapie Intensivă pentru nou-născuți. Maternitatea Brașov chiar este una renumită la nivelul țării și aici se prezintă atât persoane din județul Brașov, cât și persoane din Harghita, Covasna, Buzău, iar acum, în această perioadă au fost chiar și din alte județe care sunt mai îndepărtate”, a explicat dr. Claudia Bularca.

O parte dintre paturile ATI Covid pentru nou-născuți sunt ocupate în acest moment, potrivit directorul Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Brașov, dr. Mircea Preda:

“Au fost cazuri de copii cu PCR pozitiv și care au stat pe ventilator destul de mult timp. Sunt copii care s-au născut din mame cu Covid. La noi protocolul impune două testări la copii proveniți din mame cu Covid, două testări PCR: una la 24 de ore și una la 48 de ore, ca să fim siguri că nu a luat Covid. La ora actuală este un prematur de la o cezariană făcută săptămâna trecută la o mamă cu Covid. Mama este în Terapie Intensivă adulți”.

În județul Brașov, rata de infectare cu virusul SARS-Cov2 a trecut astăzi de 6 la mia de locuitori, iar în municipiul Brașov este înregistrată incidența de 8.20 (detalii aici).

Camelia Vlad